remote uplink question

Discussion of Inner Space

Moderators: Lavish Software Team, Moderators

Post Reply
Mysteryman
GamingTools Subscriber
Posts: 33
Joined: Sat Jul 09, 2005 1:21 pm

remote uplink question

Post by Mysteryman » Fri Nov 18, 2005 11:03 pm

Looking at the Wiki, i see that only relay and remoteuplink can be used outside of a session from the is console.

Think we could add open as well? Would be nice to crank up my cleric on the pc in the other room and never have to go in there to do it :)

Mysteryman
GamingTools Subscriber
Posts: 33
Joined: Sat Jul 09, 2005 1:21 pm

Another thaught

Post by Mysteryman » Fri Nov 18, 2005 11:08 pm

Also, would it be possible to get relay to send to the uplink console on a remote as well as sessions? Tried doing it by name ( ie... relay other_pc_name "echo You mother was a gerbil" ) but no go. And to "all" seems to only look at the session list as well, and does not count remote uplink console's.

Lax
Owner
Posts: 6632
Joined: Fri Jun 18, 2004 6:08 pm

Re: remote uplink question

Post by Lax » Sat Nov 19, 2005 12:22 pm

Mysteryman wrote:Looking at the Wiki, i see that only relay and remoteuplink can be used outside of a session from the is console.

Think we could add open as well? Would be nice to crank up my cleric on the pc in the other room and never have to go in there to do it :)
The wiki had incorrect or outdated information. You could always do Open
Also, would it be possible to get relay to send to the uplink console on a remote as well as sessions? Tried doing it by name ( ie... relay other_pc_name "echo You mother was a gerbil" ) but no go. And to "all" seems to only look at the session list as well, and does not count remote uplink console's.
That's on the todo list, but dont forget about the Uplink command.
Relay othercomp.is1 uplink echo THIS GOES TO THE OTHERCOMP UPLINK

Mysteryman
GamingTools Subscriber
Posts: 33
Joined: Sat Jul 09, 2005 1:21 pm

Post by Mysteryman » Sat Nov 19, 2005 12:26 pm

That's on the todo list, but dont forget about the Uplink command.
Relay othercomp.is1 uplink echo THIS GOES TO THE OTHERCOMP UPLINK
the problem with that is, relay only works to sessions, and when the other computer just has is running, no game yet, there is no session to send it to. Relay apparently only looks at the session list, not at the remotelink's

Mysteryman
GamingTools Subscriber
Posts: 33
Joined: Sat Jul 09, 2005 1:21 pm

Post by Mysteryman » Sat Nov 19, 2005 12:28 pm

The wiki had incorrect or outdated information. You could always do Open
But i can't relay the command over to the other box since it has no session yet.. Same basic reason as the other issue. ( previous post )

Lax
Owner
Posts: 6632
Joined: Fri Jun 18, 2004 6:08 pm

Post by Lax » Sat Nov 19, 2005 1:28 pm

Yes, I am well aware, and like I said, that is on the todo list.

bountycode
Non-Subscriber
Posts: 22
Joined: Mon Jul 12, 2004 8:27 am

Re: remote uplink question

Post by bountycode » Sun Nov 27, 2005 9:43 am

Lax wrote: Relay othercomp.is1 uplink echo THIS GOES TO THE OTHERCOMP UPLINK
When I try this command in a session window I get the message Unknown command 'Relay'

Then when I try it in the main console window I get the message
Unknown command 'Uplink'

On another command when I try to use the command
remoteuplink -connect 192.168.0.2
i get the error
Connection to 192.168.0.2 on port 10101 failed
I tried opening the port on the firewalls and I even totaly disabled the firewalls and I still get this error message.
Is there a RemoteUplink for dummies section somewhere?

bountycode
Non-Subscriber
Posts: 22
Joined: Mon Jul 12, 2004 8:27 am

Post by bountycode » Sun Nov 27, 2005 2:43 pm

Figured it out. You have to change this setting in the InnerSpace.XML file.
from 0 to 1


<Setting Name="Enable Incoming">1</Setting>


make sure to make the change while innerspace is not running or the setting gets set back to 0.

Lax
Owner
Posts: 6632
Joined: Fri Jun 18, 2004 6:08 pm

Post by Lax » Sun Nov 27, 2005 3:17 pm

bountycode wrote:Figured it out. You have to change this setting in the InnerSpace.XML file.
from 0 to 1


<Setting Name="Enable Incoming">1</Setting>


make sure to make the change while innerspace is not running or the setting gets set back to 0.
Most people use the configuration window
When I try this command in a session window I get the message Unknown command 'Relay'
Relay is an uplink command
Then when I try it in the main console window I get the message
Unknown command 'Uplink'
Not possible with the given command, you must have mistyped it

Yite
GamingTools Subscriber
Posts: 18
Joined: Tue Aug 03, 2004 10:40 am

Post by Yite » Fri Dec 02, 2005 5:01 am

I'm having trouble getting this to work and I know I had it working in the past so either I forgot how or the commands have changed :)

If I have two machines both listening on port 10101
machine1 192.168.1.1
machine2 192.168.1.2

How would I go about opening a channel between the two, sending a hello to the console and then (and this is what it's all about) send a keypress to machine2?

I thought the way was:

uplink remoteuplink -connect 192.168.1.2
uplink relay machine2.is1 echo hello

but this doesn't seem to work :-/

Any help is much appreciated!
-=Yite=-

Yite
GamingTools Subscriber
Posts: 18
Joined: Tue Aug 03, 2004 10:40 am

Post by Yite » Fri Dec 02, 2005 1:06 pm

hmm it does seem to work :) now if i can only find how to do a keypress..
-=Yite=-

Lax
Owner
Posts: 6632
Joined: Fri Jun 18, 2004 6:08 pm

Post by Lax » Fri Dec 02, 2005 2:12 pm

I know it's not obvious to find by navigating the wiki right now (it's in the middle of a restructuring) but this is where you want to look:

http://www.lavishsoft.com/wiki/index.ph ... rnel#Input

Post Reply